oRang KUat

Wednesday, January 26, 2011

Penat Jugak yer...


salam.....
huh.. baru je balik dari inspection.. sonok memang sonok.. dapat pusing2 jalan2 kan.. tapi kita kena mahir dengan semua tempat tau! seyh!! saya budak NERD mana tahu jalan! haha.. so saya kena la banyak tengok peta..
kalau phone saya ada GPS kan ke senang! hoh0.. cari je kat situ. kihkih




hah tu dia.. tak cukup satu saya bagi dua peta negeri kelantan..haha
kalau tengah2 takde keje ke..
boleh la saya jadi pemandu pelancong kan???!
haha
tapi kan korang nak tahu tak.. keje camni best jugak.. macam rancangan jalan2 cari makan..haha.. sambil2 cari lot subjek boleh jugak cari dan kenal2 tempat makan paling best kat kelantan... huhu..

jadi kaedah saya, saya perlu belajar selok belok jalan dan kena ingat arah serta tempat yang nak dituju.. urm!
kena baca buku2 geografi dulu kot! hehe


jadi kan.. mana2 kekawan yang nak datang kelantan nie.. boleh la saya jadi pemandu pelancong yer! hehe makanan best wooo... hee~~

ok setakat tu je dulu yer..
will be continue.. (^^,)

wasalam....

Wednesday, January 12, 2011

Main Air Hujan

salam...

ok now saya mahu cite lagi..heee
minggu lepas hujan tak henti2 tau kat kelantan..
air hujan macam nak limpah je.. heee~~
saya pom sempat la g tengok2 air bah.. sonok woo.. tapi bhaya ok!
hari tu g kat sungai kelantan. saya nak posing dalam air banjir.. tapi x boleh! bahaya..
so saya pose je dalam hujan. hee~~ kesian encik kekasih.. tapi hujan renyai2 je..
saya tak dera dia ok!!



ini dia!! cik gadis dibawah payung..


..

..

..

..




one more time plz!
klik!


wasalam....



Thursday, January 6, 2011

Praktikal

salam...

owh sangat lama saya tak mengUPDATE cita2.. huhu
macam member lain best je kan.. dapat on9..
tapi saya tak sempat.. buikan lah tak sempat sebab bZ sangat..
tapi segan untuk mengON9.. lg2 FACEBOOK dorang block.. jadi tak dapat la nak tengiok2 n servey2 berkaintan isu semasa FB.. heee


pasal keje?? ok la.. banyak jugak kejenya.. ~~ ala2 staf gitu..hehehe..
atleast saya dapat belajar..
huhu.. so far ok la nga suasana kerja... memang berbeza sangat suasana belajar dan suasana kerja..boleh dikatakan saya nie ibarat darjah satu.. ZERO.. melalui latihan praktikal ni dapat la saya belajar berkaitan urusan pejabat...



saya mesti la selalu bertanya.. dan belajar setiap perkara berkaitan urusan pejabat..
bukan lah sesenang dan semudah mana tau!!! heee~~
mayb saya masih baru.. saya akan meningkatkan prestasi saya!!


saya jugak haruslah bermanis muka dan ramah tamah..
jangan terlebih ramah jugak yer... orang nie kita tak tahu perangai dan sifat..
maka berhatilah sebelum beramah tamah.. hehe kang salah tempat nanya..
yang pasti kena ringan tulang.. ngeh3..

huhu.. oya.. hari tu.. baru je 2 hari datang keje.. sudah di ajak lawat periksa..
ok la jugakk.. banyak tempat jugak la saya pergi..
suka jalan2..
tapi penat wooo...
hoh00 panas ag..

rupa2nya.. kat kerajaan lagi banyak kes yang kena handle... huhu..
biasa orang kata kat swasta yang banyak keje kan?? huhu..
sekarang baru saya tahu..
kesimpulannya.. banyak benda yang saya belajar dan bakal belajar..

soooo... teruskan latihan mu!!!!

wasalam....