oRang KUat

Tuesday, April 26, 2011

Kami Bersama


salam....


last weekend kitorang g jalan2 pantai...


kebetulan pergi antar adik lelaki saya ke asrama dia kat MRSM Tumpat,


so after drop n lepak2 nga dia kat sekolah dia. Kitorang yang dalam keta nie pom plan la nak g lepak2 dekat Pantai Tujuh.. dah dekat sangat kan.. so amek la kesempatan tu



Lagi pom elok la amek angin musim2 panas nie kan??



Bila dah lepak2 tu, opkos ada la pikcanya kan..







hah! time nie cameraman panjat pokok ru ke? hahaah JOKE!







ok.. gaya seorang kakak yang mithalli! owh! huahuahua







hoi.... budak2 beratur nak masuk kelas!!!






ikot ketinggian plZ





nie aksi2 hebat dorang! hahaha


Papepom kitorang enjoy je.. yela dah kebetulan ada kat kampung nie, luangkan lah masa2 dengan family2 nie...



Masa berkualiti tu penting... ye dak??


wassalam....



Thursday, April 21, 2011

Bakal Tibe JUga yerr

salam......


owh presentation bakal datang juga yer!

saya sangat la gabra untuk semua itu...

mengharapkan saya akan terus2 bersemangat membuat assigment ini..hoh00

dan agak tidak mudah panic dengan sebarang soalan yang bakal di beri macam BOM atOM!


huahuahuahua.....




BOleh tak i se'confident' ini bila hari ISTIMEWA itu tiba..hoh000

k Wish me LUCK yer for NEXT-NEXT-WEEK-PRESENTATION




2 MEI 2011

wassalam.....


Monday, April 18, 2011

Giveaway Ujang9897

salam....

UJANG!!!! harap saya tak terlambat lagi!
hoh0000 k nak tahu lebih lanjuk klikn kat ENTRI IN



1) letak Header Pilihan Malaysia.. (tak wajib)

- dah letak nie..




2) Letak satu gambar korang yang sempoi ...( tak wajib)



xda la nak sempoi mana....huahuahua


3) Bebel la apa-apa..nak kutuk blog aku pun boleh...('',) ( tak wajib)


- boleh kutuk ke?? blog dia selalu kentut! hahaha


4) Tag 2 orang (bagitau la dorang ek)




5) Tinggalkan entri penyertaan di entri ini...


wokey dah! beres!!!




Sunday, April 17, 2011

Amazing 2011

Salam...

hai hai uolZ!

saya ada nak sher nga korang something tau.. benda nie saya dapat dari member melalui mesej... (tak tahu la kot2 saya yang ketinggalan hee)

camnie la lebih kurang,....

Dalam tahun 2011 nie kita akan dapat banyak tarikh 1...
antaranya 1/1/11... 11/1/11... 1/11/11.. 11/1/11

Disamping tu... jika korang sume tambah 2 digit terakhir pada tahun kelahiran dan ditambah dengan umur anda sekarang.. ia akan menghasilkan 11 bagi setiap orang!!! wow!

Contoh: 1988 jadi kita amek 88+23= 11 WOW!! Kebetulan yang hebat! SUBAHANAALLAH

Disamping tu juga, terdapat 5 hari Sabtu, 5 hari Ahad, dan 5 hari Isnin pada bulan OKTOBER..

Menurut fengsui china... keadaan ini dipanggil sebagai "BEG KEKAYAAN" urm... sebab ape.. kejadian macam nie akan berlaku dalam tempoh 832 tahun sekali!!

Jadi beruntunglah kita yang dapat merasai kebetulan yang hebat ini...

(mungkin kite boleh cari bukti2 yang kukuh dan sahih)


wassalam....



Thursday, April 14, 2011

OST Nur Kasih - Tiz Zaqyah Ft Yasin







best!!!!

Suasana

salam...
menghirup udara aircond,
mendengar kicauan suara keyboard
ktuk ktuk ktuk





kadang2 terselit bunyi2 lagu dari corong radio..
dendangan suara dari primter
srenggggggggg....
melahirkan kertas putih bertulis huruf2


kekadang terdengar kecil omelan suara2 nyaring
suara2 berbisik...
dan sampai satu ketika hanya terdengar
alunan muzik keyboard pC besama printer



itulah

ALUNAN KERJA




mood merapu


wassalam



Wednesday, April 13, 2011

Perlu ke??



salam..

bukan nak komplain bukan nak mencemuh.. cuma ter'wondering'...

perlu ke hal personal kita.. dijadikan isu di pejabat bila dah kerja nanti??

perlu ke hubungan kita diKOMEN dan di ISU BESAR kan oleh staf lain?? (kalau positif maybe boleh dirunding2 tapi kalau negatif?)

perlu ke orang kena KEPO hal personal life kita??

PERLU KE??

adoya.... bukan ape kadang rimas ok! maybe i senyum bila u komen2, but u know ke inside nie?? perlu ke nak komen hubungan seseorang??
kenapa nak dijadikan isu nie??

A: awak dah tunang ek??
B: ye saya
A: owh kenal ke hati budi ore tu??
B : yes! ofkos!
A: berapa lama u kenal dia??
B : almost 3 year
A: owh.. hati2 la... saya dulu ramai gewe/ kekasih.. semua anak2 orang kaya, bila nikah loni/sekarang semua tak menjadi... cerai berai.. kena kenal hati budi orang tu.. luar dalam dia..
B: motiF! (ko kenal dia lebih dari aku ke)
A: tunang awop taraf mana?
B : Diploma
A: owh.. kita nie pilih orang jangan sama level nga kita... macam saya, saya pilih suri/sura rumah B: so???
A: molek la dalam hubungan.. awop sepatutnya kena cari orang lain sebagai sparepart.. senang nanti ada ape2.. awak ada tempat nak meluah
B: (watdehel, as the older u should be bagi nasihat nak kekalkan hubungan tu.. bukan nak rosakkan dengan nasihat entah ape2)..

BLUR

HELOOOOOO!!!!!

dengan anak2 kamu, kamu begitu jugak ek??
so i kenalah nasihatkan wife/husband kamo.. :

"makcik/pakcik... sila la cari lelaki/pompuan lain yer?? supaya ada apa2 nanti senang makcik/pakcik nak kongsi"

LOL!!!

penat dengan KEPO2 nie... BZ body..

cuba la doa kan yang baik2....

kadang2 senyum dengan rasa plastik melekat kat mulut!


wassalam...


Tuesday, April 12, 2011

I Love U Baby!!

salam!!



hoh0.. ni i nak menunjuk kekasih2 hati yang comey lote gebu2 nie....



baby2 nie sume sangat COMEY KUASA 10






hai gurlz.. nama saya akmal!!!

macho tak saya??




kite malu la aunty!!!




nama kita aisya






kita tak suka r tengok camera.. tak macho!!! motif!




anyway nama saya aniQ..




boleh jadi model tak??




nama saya putri!




peace saya jejaka baby face!




nama saya zarith.. ^__^ Y



Thursday, April 7, 2011

GIVEAWAY PURSE POLO by DARKBATMAN

salam..... huahua.. dah lama tak join2 give away nie.. k hari nie nak la join sekali lagi..huhu.. by DARKBATMAN.. Kalau korang nak tahu more detail about this give away just klik je kat banner tu ye... huhu
k.. kena tag 3 orang tadaaaaaa






wassalam...


Wednesday, April 6, 2011

Jiwa Yang serabut+Terbang Tanpa Sayap = Nasib Baik merpati Sampai



hoh0.. entri xde kena mengena pom actually....





im flying without wings.. yeah!!!

Sunday, April 3, 2011

Puisi : Sahabat

salam....



kepada semua sahabat
yang selamanya sahabat
yang pernah mengaku sahabat
yang pernah tewas kerana sahabat
yang pernah gembira untuk sahabat

SAHABAT




bila dengar lagu nie automatik hati akan ingat kenangan kita dulu2kan??
i fell it so much!

Aku Tetap Aku

Salam
aku adalah aku

yang hanya biasa

menumpang didunia luar biasa

aku tetap sama


sama seperti dulu

sama seperti kamu



duniaku metafora

hidupku terlalu abstrak

cintaku ibarat hamparan

kasihku umpama air mengalir


aku manusia biasa

yang mungkin alpa

itu ketentuan


itu hakikat


aku tetap aku


wassalam....