oRang KUat

Wednesday, April 13, 2011

Perlu ke??



salam..

bukan nak komplain bukan nak mencemuh.. cuma ter'wondering'...

perlu ke hal personal kita.. dijadikan isu di pejabat bila dah kerja nanti??

perlu ke hubungan kita diKOMEN dan di ISU BESAR kan oleh staf lain?? (kalau positif maybe boleh dirunding2 tapi kalau negatif?)

perlu ke orang kena KEPO hal personal life kita??

PERLU KE??

adoya.... bukan ape kadang rimas ok! maybe i senyum bila u komen2, but u know ke inside nie?? perlu ke nak komen hubungan seseorang??
kenapa nak dijadikan isu nie??

A: awak dah tunang ek??
B: ye saya
A: owh kenal ke hati budi ore tu??
B : yes! ofkos!
A: berapa lama u kenal dia??
B : almost 3 year
A: owh.. hati2 la... saya dulu ramai gewe/ kekasih.. semua anak2 orang kaya, bila nikah loni/sekarang semua tak menjadi... cerai berai.. kena kenal hati budi orang tu.. luar dalam dia..
B: motiF! (ko kenal dia lebih dari aku ke)
A: tunang awop taraf mana?
B : Diploma
A: owh.. kita nie pilih orang jangan sama level nga kita... macam saya, saya pilih suri/sura rumah B: so???
A: molek la dalam hubungan.. awop sepatutnya kena cari orang lain sebagai sparepart.. senang nanti ada ape2.. awak ada tempat nak meluah
B: (watdehel, as the older u should be bagi nasihat nak kekalkan hubungan tu.. bukan nak rosakkan dengan nasihat entah ape2)..

BLUR

HELOOOOOO!!!!!

dengan anak2 kamu, kamu begitu jugak ek??
so i kenalah nasihatkan wife/husband kamo.. :

"makcik/pakcik... sila la cari lelaki/pompuan lain yer?? supaya ada apa2 nanti senang makcik/pakcik nak kongsi"

LOL!!!

penat dengan KEPO2 nie... BZ body..

cuba la doa kan yang baik2....

kadang2 senyum dengan rasa plastik melekat kat mulut!


wassalam...


6 comments:

AdiaLuze said...

Loooohhh .. Ada gak ke org camtuh? Kalau ngan akak, mau dah kena lazer tuuu .. Hehehe

P/S : salam kenal .. Suka la ngan minicooper awak .. Oleh itu akak polo cni tanpa paksa ;D

..::SangRatoo::.. said...

sabar ye Akma..ni cuma dugaan kecil dalam hubungan..buat tatau je dgn org² yg kepochi tu :)

azzey said...

pada saya tak perlu kecualai yg empunya diri yg merelakan status peribadinya di ceritakan....

klik HB

Akmal Ezzah Alias said...

@adialuze: tu la kak! geram je.. huhu..
p/s: mai naik mini cooper kak..hehe

@sangratoo: ye kak.. bila kita dalam dunia luar yg besar, baru kita tahu susahnye nk hadapi org2 macm nie..huhu

@azzey: tu la.. sampai benda tu pom nak masuk campur.. x molek la org kata..

Wahida Nasution Thakhrim said...

selalunya macam tu la.. korek cerita bukan main lagi.. kalau tak dicerita kata sombong, kedekut.. bila dah cerita kasi pulak 'nasihat' macam tu.. penyibuk betul..

Akmal Ezzah Alias said...

@wahida: aa... betol tu.. menyibok sgt!! huhu